Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@04:52:56 GMT

دَخل‌های پژمرده/ گل‌فروشی، شغلی باطراوت اما پردرد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۸۸۳۸۶

دَخل‌های پژمرده/ گل‌فروشی، شغلی باطراوت اما پردرد

تولید و عرضه گل شغلی باطراوت، عشق اما پردرد است که در شادی و غم خانواده‌ها جایگاهی هر چند کمرنگ دارد. تولیدکنندگان و فروشندگان از دَخل‌های پژمرده این صنعت سخن می‌گویند و از وضعیت بازار می‌نالند چراکه امروز فروش آن‌ها به صفر رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، دریافت حتی یک شاخه گل یا یک گلدان کوچک گل، به سرعت می تواند روحیه انسان را تغییر دهد و او را شاد و هیجان زده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبخند، اولین و مهم ترین نشانه این تغییر است. افرادی که در محیط اطرافشان گل و گیاه وجود دارد، بیش از دیگران شاد، مهربان و سر زنده اند و می توانند این حس را با رفتار مثبت خود، به دیگران منتقل کنند.

از سال 84 با درخواست اتحادیه گل و گیاه کشور و همکاری وزارت جهاد کشاورزی، دفتر گل و گیاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی، 25 خردادماه به‌عنوان روز ملی گل نامگذاری شد.

در حال حاضر حدود ۱۰۰ کشور جهان دارای گل ملی هستند که در برخی از کشور‌ها مانند کانادا، آلمان و لبنان یک درخت به عنوان نماد ملی گیاهی کشور انتخاب می‌شود. در برخی از کشورها، گیاهانی به‌عنوان گل ملی انتخاب شده‌اند که این گیاهان چندان قابل توجه نیستند. گل رز از نظر کسوت قرار گرفتن در جایگاه گل ملی، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و در ۹ کشور آمریکا، انگلیس، ایتالیا، ایران، رومانی، عراق، عربستان سعودی، مراکش و بلغارستان به‌عنوان گل ملی انتخاب شده است.

تولید یک میلیون شاخ گل رز در گلخانه گل رز بیرجند

در این خصوص گفت و گو کردیم با هادی موهبتی مدیرعامل مجتمع گلخانه‌ای گل رز بیرجند، یکی از دو تولیدکننده گل زینتی در استان خراسان جنوبی که سالیانه حدود یک میلیون گل در گلخانه خود تولید می کند.

وی که تنها تولید کننده گل رز هیدروپونیک شاخه بریده هلندی در استان است، بیش از 10 سال است که مشغول تولید بوده و در سال 1397 به عنوان برترین تولیدکننده گل زینتی در کشور معرفی شده است.

موهبتی با اشاره به این که سرانه خرید گل در استان خراسان جنوبی بسیار پایین است گفت: تولید گل در خراسان جنوبی بیشتر از نیاز استان است و 80 درصد گل های رز تولیدی این مجتمع به خارج از استان از جمله مشهد، اصفهان، تهران و زاهدان ارسال می شود.

وی، دلیل عدم استقبال گل در استان را قیمت بالای گل، هزینه بالای سرانه زندگی و مشکلات اقتصادی مردم استان و عدم فرهنگ گل تزیینی در بین خانواده ها عنوان کرد و افزود: تلاش فراوان کردیم که بتوانیم گل تولید استان با قیمت بسیار پایین در استان عرضه کنیم و تاکنون با گل فروشان جلسات مختلفی برگزار شده و هم اکنون نیز یک غرفه عرضه مستقیم گل در میدان اول مدرس بیرجند مشغول فعالیت است.

گل یک کالای لوکس نیست!

مدیرعامل مجتمع گلخانه‌ای گل رز بیرجند در پاسخ  به سوال خبرنگار ما در خصوص مشکلات تولید گل گفت: قیمت بالای نهاده ها تولید گل عمده مشکل تولید کنندگان است که نیازمند حمایت مسئولان دولتی برای این صنعت است.

موهبتی، فشار اقتصادی به خانواده ها و این که گل یک محصول لوکس تلقی می شود را از دیگر مشکلات عدم حمایت از تولیدات گل دانست و افزود: اگر دولت یک حمایتی از تولید کنندگان ارائه کند ما شاهد فروش بیشتر گل و حمایت از تولید کنندگان گل خواهیم بود.

وی، هزینه های جانبی و بیمه را از دیگر مشکلات دانست و تصریح کرد: هزینه تمام شده تولید گل بسیار بالا است و این باعث گرانی قیمت گل و عدم تقاضای این محصول شده است.

وی عنوان کرد از اسفندماه با شیوع بیماری کرونا فروش گل به حد صفر رسیده و تنها در اردیبهشت مقدار اندکی فروش داشته ایم که در این خصوص نیازمند حمایت بیشتر هستیم.

به گفته وی، بخش تولید نیز ضرر زیادی متحمل شده، زیرا در زمان قرنطینه گلخانه ها دست نخورده است، بنابراین با توجه به خسارت بالای تولیدکنندگان، امیدواریم جهاد کشاورزی خسارت آن ها را جبران کند.

از تولید گل حمایت نمی شود

مدیرعامل مجتمع گلخانه‌ای گل رز بیرجند از عدم همراهی مسئولان انتقاد کرد و دور بودن استان از مرکز برای عرضه گل، نبود زمینه صادارات  گل، نداشتن وسیله برای حمل و نقل گل و نبود دانش فنی تولید گل در استان را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: اگر همراهی مسئولان بیشتر شود ما شاهد توسعه و رونق این حوزه در خراسان جنوبی خواهیم بود.

موهبتی تعداد اشتغال مستقیم خود را 19 نفر عنوان کرد و افزود: در صورت حمایت زمینه توسعه گلخانه وجود دارد.

مشکلات گلفروش

در این زمینه به سطح شهر رفتیم و با یکی از گل فروشان گفت و گو کردیم. علی آبادی یکی از گل فروشان بیرجند از میزان کم فروش گل در بیرجند گلایه می کند و می گوید: در شهر بیرجند میزان خرید گل خیلی پایین است و بیشتر در مراسم و روزهای خاص به فروش می رسد.

وی عنوان کرد: تولید و فروش گل در ماه رمضان یا محرم و صفر متوقف می شود به همین دلیل خسارت هنگفتی متحمل تولیدکنندگان می شود.

به گفته وی، به طور کلی نگاه مردم به گل یک نگاه خاصی است که باعث می شود گل یک کالای لوکس به نظر آید که تنها برای هدیه دادن کاربرد دارد.

وی با اشاره به ضرر بالای گل فروشان به دلیل شیوع ویروس کرونا، گفت: ماندگاری کم گل، وضعیت ما را با سایر مشاغل متفاوت می کند.

علی آبادی اظهار کرد: در این روزها  صنف ما به نوعی در حال ورشکستگی است زیرا همه جشن ها، تالارها و مراسم های ختم تعطیل شد و با توجه به این شرایط وضعیت خوبی نداریم.

برای اهمیت و جایگاه گل در بین خانواده رسانه ها فرهنگ سازی کنند

یکی از خریداران گل نیز با فروشنده هم صدا می شود و می گوید: برای اهمیت و جایگاه گل در بین خانواده ها و جامعه رسانه ها باید تلاش بیشتری صورت دهند.

وی با بیان این‌که با تبلیغات و اطلاع رسانی از طریق رسانه‌ها در رابطه با اهمیت گل و گیاه باید افراد را به مصرف هر چه بیشتر گل و گیاه تشویق کرد، افزود: فرهنگ مصرف گل و گیاه باید از طریق رسانه ها ترویج شود تا شاهد مصارف گیاهان فقط به صورت مناسبتی نباشیم.

 گل‌فروشی، شغلی پرطراوت اما پر درد

یکی دیگر از فروشندگان گل نیز به خبرنگار ما گفت: برای راه اندازی یک مغازه گل فروشی لااقل باید 50 میلیون تومان سرمایه اولیه داشته باشیم در صورتی که فروش من در یک روز به کمتر 100 هزار تومان می رسد.

این فروشنده خانم، از پژمرده شدن گل فروشی های بیرجند و استان می گوید. وی اظهار می کند: گل‌فروشی شغلی با عشق، باطراوت و پردرد است که حمایت مسئولان و مردم از این محصول زینتی و امیدبخش و با طروات را می طلبد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خراسان جنوبی گل رز بیرجند خانواده ها گل فروشان گل و گیاه تولید گل گل فروشی رسانه ها گل ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۸۸۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی مجلسی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در حاشیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» برگزاری این رویداد را به‌واسطه دغدغه دانشگاه آزاد در افزایش مهارت دانشجویان و توجه به آینده شغلی آنها دانست و اظهار کرد: با این رویداد بستر برای مشارکت بخش صنعت و دانشگاه فراهم شده تا دانشجویان در این رویداد با فرایند‌ها و مسیر‌های ارتباط صنعت و دانشگاه و روش ایجاد بازار کار آشنا شوند و خود را برای آینده آماده کنند.

وی با اشاره به فعالیت گروه پژوهشی سنجش و بیومکانیک ورزشی و استقرار یک غرفه در نمایشگاه رویداد صدرا عنوان کرد: در این حوزه سعی کردیم دانشجویان را با حوزه بیومکانیک ورزشی و چالش‌ها؛ فرصت‌ها و فرایند‌ها آشنا کنیم تا خود را برای فرصت‌های شغلی این رشته در جامعه آماده کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان از فعالیت بخش«سنجش استعدادیابی دانشجویان» در این غرفه خبر داد و با اشاره به انجام «آنالیز ساختار قامتی» گفت: در بخش میانسال و افراد سالمند نیز معضلات و مشکلات فراوانی وجود دارد که کمک به حل آن می‌تواند بستری جدید برای ایجاد اشتغال دانشجویان تربیت‌بدنی باشد. در یک تحقیق علمی ۶۷ درصد سالمندان دچار نقص در تعادل هستند و ۶۸ درصد ریسک افتادن دارند که عدم توجه به آن برای خانواده‌ها هزینه‌بر خواهد شد.

مجلسی با اشاره به آموزش ارزیابی تعادل و ارائه برنامه‌های تمرینی و تمرکز بر بخش شناختی سالمندان عنوان: می‌توان تکنیک‌های جدیدی را طراحی کرده و فعالیت جسمی و شناختی را ارتقا داد کما اینکه در این زمینه کار‌های خوبی انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه آینده شغلی دانشجویان رشته تربیت‌بدنی دیگر تنها منحصر به معلمی و یا چارت ادارات تربیت‌بدنی نیست، توضیح داد: با رویداد‌هایی مانند صدرا، ارائه فناوری‌ها و اقدامات به‌روز می‌توان با اتصال به صنعت دانشجو را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۴۰۰ فرصت شغلی در مجموعه پایانه بار یزد
  • رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند
  • آمارسازی فروش به نفع سینمای مستند نیست/ نشانی غلط ندهیم
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول